Rätt frisyr till din ansiktsform

Rund ansiktsform

Ett runt ansikte ska undvika frisyrer som har volym på sidorna och istället försöka få upp volymen på huvudet. Tänk på att frisyren helst inte ska sluta vid käkbenet om du har runt ansikte. Men visst kan du ha page ändå tänk bara på att det ska vara volym på huvudet och flikigt på sidorna. Andra tips på frisyrer som passar ett runt ansikte är långt hår, sned lugg och väldigt korta hår. När du sätter upp håret så sätt upp det högt på hjässan




Avlångt ansikte

Har man avlångt ansikte ska man undvika mittbena och mycket volym på hjässan. Satsa istället på sidbena, lugg och mycket volym på sidorna. En page som slutar precis vid hakan är perfekt för ett avlångt ansikte. Lockar passar också väldigt bra och ger extra volym.




Hjärtformat ansikte

Ett hjärtformat ansikte ska undvika allt för mycket volym högt upp på huvudet och övre ansiktet och istället addera volym längre ner vid hakan där ansiktet är som smalast. T ex kan man klippa upp håret i hakhöjd så det faller mjukare mot ansiktet. Lockar är också väldigt fint till ett hjärtformat ansikte. Satsa på volym i hårets längder och klipp i olika lager för att skapa volym.

 

 

Fyrkantigt ansikte

Ett fyrkantigt ansikte behöver en frisyr som är mjuk mot ansiktet. Undvik en jätteskarp lugg och mittbena. Sidbena och mjuka lockar passar fint till den här ansiktsformen. Att klippa upp det är också att föredra. Undvik strama uppsättningar, eftersom det kan göra att ansiktet ser hårt och kantigare ut. Satsa på snedlugg om du vill ha lugg och sätter du upp det så lämna några slingor nere för ett mjukare intryck.

 

 

Ovalt ansikte

Ett ovalt ansikte klär i princip i vilken frisyr som helst. Så satsa istället på en frisyr som passar din hårtyp och våga prova riktigt kort hår.

Publicerat: 2012-05-09 @ 09:00:00


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0